Monday, November 23, 2015

Танцова школа "Модерато" и нейния създател Милена Велинова


Милена Велинова живее и диша с танцовото изкуство, така че не е чудно, че е избрала като свой професионален път преподаването на български фолклорни танци. С цялата си душа и сърце предава своята любов към българския фолклор на своите ученици от 5 до 95 годишна възраст.
Тя е двигателят, преподавателят, вдъхновителят на танцова школа "Модерато".

Милена, завършва Националното училище за танцово изкуство в гр. София през 1990 г. От 1990 до 1991 г. е артист-балетист в Националния фолклорен ансамбъл ”Струма” Кюстендил.А от 1993 г. до 1998 г. изявява своя танцов талант в Северняшки Ансамбъл Плевен.

През 2000 г. тя завършва специалност ”Хореографска режисура” в Академията за музикално и танцово изкуство-Пловдив.

От 1998 г. създава собствена танцова школа и клуб и оттогава преподава в множество училища, детски градини, танцови и спортни зали народни танци, в това число ОДЗ 2 „Звънче” и 104-то ОУ „Захари Стоянов”, Италиански лицей в Горна Баня, гр.София ,20-то ОУ "Тодор Минков",ЦДГ 119,ЦДГ 166,ЦДГ 87,ЦДГ 19,ОДЗ 127. Заразява с ентусиазма си малко и голямо и посява у всеки любов към българското танцово изкуство. Брои, тактува, тананика, свирука, разказва приказки за чудни хора и обичаи от различни кътчета на България. Коя носия къде се облича, тази мелодия как се тактува, какво е равноделен и неравноделен музикален размер и защо българската фолклорна музика я обичат и уважават най-добрите музиканти от цял свят. Ако сте се изморили, ще ви се усмихне и ще ви пусне хубава музика, та да ви се доиграе. Ако пък, сте весели и кипите от енергия ще ви покаже най-огнените и ситни хора на българите.
Ненаиграла се е тази Милена! А учениците й- и те като нея!

Ако искате да се присъедините към нейното весело общество, чуйте я на 0887497091, а пък тя ще ви упъти къде ще ви е най-удобно да тропнете с нея едно хоро.




No comments:

Post a Comment